Gurme arkadaşım Ozan’dan cheese cake tarifini alınca
gözlerim yuvalarından fırlamış, bu kadar sabırlı bir insan olup olmadığım
konusunda kendimi terazide tartmıştım. Sonuç ister pazarcı terazisi olsun ister
hassas mutfak terazisi olsun mutfakta bu kadar uzun işe gelemem. Aslında yemeğin cinsine göre gelebilirim ama cheese
cake için bu kadar strese gelebileceğimi düşünmedim.
Her neyse, herkes kullanırmış Benmari yöntemi, özellikle de
çikolata eritmek için. Ben hayatımdan duymamışım, zaten hala da doğru telaffuz
edemem. Yani google’a bakmasam buraya ismini yanlış yazacaktım bu yöntemin.
Kısaca gurme arkadaşımın tarifinin içinde Benmari yöntemini ve gram gram
ölçüleri görünce bu Cheese cake işinin bana göre olmadığını düşünüp rafa
kaldırmıştım. Ta ki teyzemin kolay çiz
cake ile tanışıncaya kadar. Teyzem herşeyi karıştırıp yallah fırına koyuyormuş
ki ben de onu bu yöntemini görünce “teyzemin çiz cake” miladını başlattım benim
mutfakta.
Yapımı oldukça kolay olan bu çiz cake için malzemelerimiz
ise şöyle:
Alt tabaka:
1-2 paket (alt kekinin kalınlığını ne kadar istediğinize
göre) yulaflı bisküvi
25 gr tereyağı (paketlerin üstünde gram çizgileri var)
Orta Tabaka çiz cake:
2,5 çay bardağı şeker
2 yumurta
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
300 gr Labne peyniri (1,5 paket-şiddetle Pınar marka
önerilir)
3 yemek kaşığı un
Limon kabuğu rendesi
Üst tabaka için:
1 limon suyu
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı seker
Kolay tarife gelince,
Kilitli kek kalıplarından birinin altına robotta parçalanmış
bisküvileri koyuyoruz. Üstüne ocakta eritip sıvı haline getirdiğimiz tereyağını
sıcak sıcak döküyor, bisküvi parçalarını
tereyağı ile birleştirip bir bütün haline getiriyoruz.
Orta tabaka malzemelerinin hepsini büyük bir kapta mikser ve
kaşık yardımıyla karıştırdıktan sonra oluşan karışımı bisküvilerin üstüne
döküyor ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika arası pişiriyoruz.
Orta tabakanın sıvılık hali geçtiğinde pişmiş oluyor.
Üst tabaka malzemelerini ocağın üzerinde kaynayana kadar
karıştırıyor. Jöle kıvamını aldıktan sonra karışımı fırından çıkarıp soğumaya
bıraktığımız kekin üstüne döküyoruz. Kekimiz
hazırıdır. Dinlendirdikten sonra üstünü süsler, soğuyunca yersiniz.
Ne kadar pratik gözükse de ortaya çıkan bulaşıkları yıkama
olayını ise hiç takmayın,, yoksa hiç yemek yapılmaz. Öhö öhöööö
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder